Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Muzeul Naţional de Istorie a României Bucuresti. Prezentare si informatii utile despre Muzeul Naţional de Istorie a României Bucuresti.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 175 minute la Geoagiu Băi

> > > > >

Muzeul Naţional de Istorie a României Bucuresti

Muzeul Naţional de Istorie a României este cel mai important muzeu al statului român. Deţine obiecte cu valoare istorică descoperite pe teritoriul actual al României din timpuri preistorice şi până în perioada contemporană.

Muzeul a fost înfiinţat în anul 1970, cu scopul de a ilustra evoluţiile culturale înregistrate de-a lungul tuturor epocilor istorice în spaţiul geografic al României de azi. Sediul său este Palatul Poştelor de pe Calea Victoriei.

Este cel mai important muzeu de istorie şi arheologie din România, atât prin mărime (suprafaţă desfăşurată) cât şi prin patrimoniu; este, de asemenea, unul dintre cei mai importanţi actori ai arheologiei româneşti contemporane şi lider al arheologiei preventive (noţiune care se referă la săpăturile arheologice asociate unor investiţii, pentru prevenirea distrugerii de patrimoniu istoric). Instituţia are un site cuprinzător (www.mnir.ro), inclusiv o scurtă fişă a istoriei proprii, descrierea structurii organizatorice (inclusiv scurte prezentări ale personalului de specialitate), pagini descriind evenimente, expoziţii, etc.

Stejarii Country Club

Despre Bucuresti

Municipiul Bucuresti este situat in Campia Vlasiei, subunitate a Campiei Romane, si este asezat pe raul Dambovita. Campia Bucurestilor s-a format prin retragerea treptata a lacului cuaternar, ca urmare a miscarii de inaltime a Carpatilor si Subcarpatilor si a intenselor aluvionari, care vor fi acoperite mai tarziu de loess. Capitala Romaniei, este cel mai populat oras, centru industrial si comercial al tarii, iar populatia de aproximativ 2 mili [...]

0
1