Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Casa Hirscher Brasov. Prezentare si informatii utile despre Casa Hirscher Brasov.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 545 minute la Poiana Brasov

> > > > >

Casa Hirscher Brasov

Este o constructie in stilul Renasterii, inaltata intre anii 1541-1547 de catre Appolonia Hirscher, vaduva cunoscutului jude al Brasovului. Aceasta ocupa primul loc intre constructiile civile ale Brasovului din veacul al XVI-lea, avand lungimea de 67,40 m si fiind alcatuita din doua pavilioane separate printr-o curte interioara, unite la extremitatile frontale. Stalpii de piatra, amintind stilul Renasterii, arcadele de la parter si cele de la etaj, acoperisul abrupt acoperit cu sindrila, coborat pana sub limita superioara a zidurilor, dadeau cladirii un aspect deosebit.

Intrarea arcuita, pastrata in forma initiala, reprezenta principala intrare a cladirii. Vestigiile unor vechi ziduri amintesc configuratia din trecut a pavilionului. Pivnita spatioasa, cu bolti frumoase si masive, era compartimentata potrivit structurii incaperilor de la parter. O parte din pivnita era insa special conceputa pentru pastrarea vinurilor. Puternicul incendiu de la 1689, precum si cel din 1699, afecteaza cladirea. De-a lungul vremii, cladirea a purtat denumiri diferite: Casa Negustorilor, Casa Hirscher.

Biserica Neagra

Despre Brasov

Brasov, numit in germana Kronstadt, se afla in inima Romaniei, situat in depresiunea cu acelasi nume, apartine gupei muntoase a Carpatilor Curburii. Oras resedinta de judet, Brasovul este vestit pentru activitatea turistica infloritoare, dar si datorita Festivalului International „Cerbul de Aur”, care avea loc in fiecare an in Piata Sfatului. Orasul Brasov este un melanj de stiluri arhitectonice, avand in vedere vechimea acestuia. D [...]

1
0