Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Biserica veche de lemn Putna. Prezentare si informatii utile despre Biserica veche de lemn Putna.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola

> > > > >

Biserica veche de lemn Putna

Biserica de lemn din satul Putna se afla in localitatea Putna, in judetul Suceava. Cunoscuta sub numele de "Biserica Veche a Putnei", aceasta se afla in imediata apropiere a Manastirii Putna.

Biserica cea veche din Putna este cea mai batrana si singura biserica de lemn medievala, cunoscuta pana in prezent, pastrata pe teritoriul Romaniei. Vechimea exceptionala si planul arhaic al acesteia ii confera o valoare inestimabila pentru arhitectura medievala din tara noastra si dincolo de granite ei.

Partea de rasarit a bisericii este datata din primii ani ai secolului al XV-lea, si, prin traditie, a fost adusa de Sfantul Stefan cel Mare de la Volovat. Se crede ca a fost construita in anul 1346 de catre Dragos Voda, in satul Volovat. De aici, dupa 122 de ani, Sfantul Stefan cel Mare a stramutat-o in satul Putna.

Biserica Veche de lemn a Putnei are o importanta exceptionala, inclusiv pentru cei ce studiaza istoria arhitecturii din aceasta parte a continentului nostru si din Europa in general. Biserica se afla pe noua lista a monumentelor istorice sub codul LMI: SV-II-m-A-05594.

Biserica Veche de lemn din Putna - regasirea ei in traditia locului

Primul care mentioneaza acest vechi si important munoment religios national este cronicarul Nicolae Costin (1660-1712), in "Letopisetul Tarii Moldovei de la zidirea lumii pana la 1601".

Text: www.crestinortodox.ro

Mai multe informatii despre biserica veche din lemn de la Putna gasiti aici: http://www.crestinortodox.ro/biserici-si-manastiri-din-romania/68006-biserica-veche-de-lemn-din-putna

Manastirea Putna

Despre Putna

Putna, este o comună din judeţul Suceava. Aici se află Mănăstirea Putna construită de Ştefan cel Mare între 1466 şi 1469, în amintirea victoriei sale împotriva turcilor de la Chilia în 1465. Populaţie Populaţia este de peste 3.738 locuitori (Gura Putnei 1.324 locuitori şi Putna 2.414 locuitori), de etnie română, religia predominantă este ortodoxia. Aşezarea Putna este situat în partea de nord a judeţului Suceava, în depresiunea Rădăuţi. Coordo [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.