Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Lacul Ursu Sovata. Prezentare si informatii utile despre Lacul Ursu Sovata.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Austria
Ultima rezervare: acum 268 minute la Kaprun

> > > > >

Lacul Ursu Sovata

Scor general: 4.0/5 din 1 evaluari

4.0/5

Salutare. Am sa incep prin a afisa argumentele pro pentru care se merita o vizita in statiunea sovata.

1. zona montana foarte frumoasa

2. muntele de sare

3. Statiunea curata si aranjata

4. un loc ideal pentru relaxare de weekend (in special daca te c(...)

Teodor, Alba Iulia (28.07.2015)

Renumele Sovatei se datoreaza lacurilor Ursu (46.000 m2), Aluniş (9.000 m2), Verde (5.000m2), Negru, Roşu, Mierlei şi Şerpilor, cu ape clorurate (cu concentraţie mare - de la 40 la 250 gr/litru) şi sodice, prezentînd fenomenul de heliotermie (vara, temperatura apei variază în funcţie de acumularea căldurii solare în apa sărată, apa caldă fiind protejată de un strat de apă proaspată provenită din râuleţe, care nu se amestecă cu apă sarată, ci se menţine la suprafată, acţionînd ca un izolator termic).

Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu (18,4 m adâncime), cel mai mare lac heliotermal, să varieze între 10-20°C la suprafaţă, 30-40°C la adâncimea de 1 m şi 40-60°C la adâncimea de 1,5 m.

Lacul Ursu

Despre Sovata

Sovata (în maghiară Szováta, în germană Sowata) este un oraş din judeţul Mureş, Transilvania, România. Este situat pe cursul superior al râului Târnava Mică, la confluenţa cu râul Sovata. Atestare documentară a oraşului cu denumirea de Sovata este din anul 1602. Oraş aflat pe cursul superior al râului Târnava Mică, în Depresiunea Praid-Sovata, la poalele dinspre sud-vest ale Munţi [...]

14
11