Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Cascada Pisoaia Vidra. Prezentare si informatii utile despre Cascada Pisoaia Vidra.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Grecia
Ultima rezervare: acum 79 minute la Anissaras Of Chersonissos

> > > > >

Cascada Pisoaia Vidra

Cascada Pisoaia se gaseste in comuna Vidra, sat Nemesti, Muntii Apuseni, in apropierea drumului DJ 762 Mihoiesti-Avram Iancu, vis-a-vis de Dealul cu melci.

Descriere Cascada Pisoaia – Muntii Apuseni

Este o splendida cadere de apa situata in partea dreapta a soselei, la aproximativ 400 m de sosea. Impresioneaza mai ales prin inaltimea sa, de aproximativ 18 m, cu un front de despletire a firului apei de 25 m pe abruptul stancos pe care se scurge.

Rezervatia peisagistica Cascada Pisoaia se afla pe un prag stancos de calcare, incadrata intr-o padure de fag si arbori izolati de rasinoase.

Caderea de apa se realizeaza cu un front de despletire a firului apei de 25 m pe abruptul stancos pe care se scurge. Formatiunile calcaroase de tip travertinic depuse dealungul timpului maresc spectaculozitatea zona. Aria protejata are o suprafata de 2.5 ha.

Vidra, Cascada Pişoaia. Rezervaţia peisagistică Cascada Pişoaia se află pe un prag stâncos de calcare cristaline , încadrată într-o pădure de fag şi arbori izolaţi de răşinoase.Căderea de apă se realizează de la cca.18 m înălţime, cu un front de despletire a firului apei de 25 m pe abruptul stâncos pe care se scurge. Formaţiunile calcaroase măresc spectaculozitatea in zona. Aria protejată are o suprafaţă de 2.5 ha.

Cascada Pişoaia se află în comuna Vidra, sat Nemesi, pe Arieşul Mic, la confluenţă cu pârâul Slatina, în imediata apropiere a drumului DJ 762 Mihoieşti-Avram Iancu. Se află în versantului drept al Arieşului Mic, vis-a-vis de Dealul cu Melci.
 Apele din zonă fiind bogate în calcar acoperă totul cu depuneri, şi dau naştere la numeroase formaţiuni calcaroase, unele chiar spectaculoase.

Din aceste tufe calcaroase localnicii confecţionează cruci care pot fi văzute lângă biserici sau dealungul drumurilor, sau taie cărămizi cu ajutorul cărora îşi împrejmuiesc casele. Până nu ajungi fix lângă ea nu-ţi dai seama cât de frumoasă e. Este o cădere verticală de 18 m, cu un front de despletire a firului apei de 25 m pe abruptul stâncos pe care se scurge.

Daca esti sensibil la frumusetea ce a creat-o Dumnezeu, nu poti sa nu fi impresionat de imprjurimile care sunt cu adevarat deosebite. Pe paltoul pe care mergi circa 500 de metri de la sosea dupa ce ai traversat Ariesul mic, e o linste si o pace tocmai buna dupa vacarmul zilelor trepidante de la oras. Doar din cand in cand cate o pasare trece ratacita prin apropiere. Pe masura ce te apropii de cascada ii auzi zgomotul si dupa masura intensitatii iti dai seama ca te apropii de ea. Dupa ce mergi pe potecile generoase si urci lin dintr-o data vezi cascada in toata frumusetea ei asezata intr-un peisaj captivant.

Sursa: www.turismland.ro / rodicabotan.blogspot.com

Casa memorială

Despre Vidra

Cand urci de la Campeni spre Muntele Gaina soseaua coteste spre apus inganandu-se cu Raul Mic, una dintre ramurile de obarsie ale Ariesului. Astazi se intalnesc in cale mai intai Ponorelul (fosta comuna pana in anul 1968, in prezent sat apartinator comunei Vidra), ceva mai la deal Vidra, sate mari compacte cu casele zidite pe terase ori la poalele versantilor. Denumirea comunei Vidra vine de la numele intregii depresiuni ”Tara Vidrelor&r [...]

0
2

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.