Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Lacul Breazova Văliug. Prezentare si informatii utile despre Lacul Breazova Văliug.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 42 minute la Sovata

> > > > >

Lacul Breazova Văliug

Lacul Breazova este primul lac de acumulare din sud-estul Europei şi din zona Banatului Montan, construit pe Râul Bârzava, între anii 1907 – 1909, cu dig zidit din piatră cu mortar de ciment.

Lacul Breazova este situat la 3 km în aval de localitatea Văliug, la o altitudine medie de 500 m. Se află la 14 km în amonte de Lacul Secu, lângă Lacul Văliug, cu o suprafaţă de 12 ha şi cu un volum de apă de aproximativ 1.230.000 mc.

Din lac se alimenta un grup hidroenergetic cu o turbină tip Francis şi un generator Ganz de 350 kW şi 416 rot/min, care genera curent electric cu frecvenţa de 20,8 Hz, care a fost utilizat până în anii 1960.

Barajul servea în principal alimentării cu apă a uzinelor din Reşiţa, însă şi transportului lemnelor, pe canale, până la bocşele din cartierul Länd.

Sursa: Wikipedia.org

Despre Văliug

Văliug este o localitate în județul Caraș-Severin, Banat, România, aflată la 600 m altitudine, pe cursul râului Bârzava, la poalele Muntelui Semenic. Atestată în anul 1792 cu numele Franzdorf, localitatea a fost inițial o colonie a muncitorilor forestieri, veniți din Austria, pentru a produce cărbunele de lemn necesar fabricilor metalurgice din Reșița. Actualmente este una dintre cele mai frumoase stațiuni de a [...]

1
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.