Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Parcul Rudolf Brasov. Prezentare si informatii utile despre Parcul Rudolf Brasov.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 527 minute la Poiana Brasov

> > > > >

Parcul Rudolf Brasov

Parc reamenajat in aprilie-august 2007. Acum peste 100 de ani aici era locul de promenada al brasovenilor. Cateva alei, bancute si o fantana arteziana erau decorul acestui parc. In timp, dupa realizarea Casei Armatei, prin anii 1940, parculetul a disparut iar fantana a fost furata bucata cu bucata.

Fantana a fost realizata dupa modelul vechi, avand la baza fotografii din anul 1903. Elementele de arta ale acestei fantani: axul central, caii, farfuria mare, leii, nimfele, pestii, farfuria mica si obeliscul din varf au fost modelate din ceara, apoi s-au turnat negativele in lut si abia la urma s-au turnat piesele din bronz. Fantana are o inaltime de 2,50 metri si o circumferinta de 4,80 metri. Elementele de arta sunt turnate din 3,2 tone de bronz.

Turnul Alb

Despre Brasov

Brasov, numit in germana Kronstadt, se afla in inima Romaniei, situat in depresiunea cu acelasi nume, apartine gupei muntoase a Carpatilor Curburii. Oras resedinta de judet, Brasovul este vestit pentru activitatea turistica infloritoare, dar si datorita Festivalului International „Cerbul de Aur”, care avea loc in fiecare an in Piata Sfatului. Orasul Brasov este un melanj de stiluri arhitectonice, avand in vedere vechimea acestuia. D [...]

1
0