Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Peștera Valea Cetății Rasnov. Prezentare si informatii utile despre Peștera Valea Cetății Rasnov.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola

> > > > >

Peștera Valea Cetății Rasnov

Scor general: 5.0/5 din 1 evaluari

5.0/5
O pestera foarte frumoasa, accesibila pentru oricine , se ajunge in 5-10 minute de mers lejer. Amenajata modern, iluminata excelent, intrare cu ghid care sta la dispozitia turistilor. Merita fara indoiala o vizita daca ajungeti la Rasnov, se afla in imediata vecinatate a cetatii, pe drumul spre Poia(...)

Adrian, Brasov (31.10.2011)

Peştera Valea Cetatii este localizată pe povârnişul vestic al Masivului Postăvaru, în bazinul Ţării Bârsei, la 3,5 km distanţă de Râşnov, la 1,5 km distanţă de Cetatea Râşnov şi la o altitudine de 790 m (intrarea principală). Peştera face parte din aria naturală protejată Peştera Valea Cetăţii, care a fost desemnată arie naturală protejată pentru protecţia şi conservarea elementelor naturale cu valoare şi semnificaţie ecologică, ştiinţifică, peisagistică deosebite, reprezentate de fenomene carstice (Peştera Valea Cetatii, stâncăriile şi lapiezurile din Poiana Dracului), arborii seculari, flora, pierderile de apă în ponorul Fundăţica.

Căi de acces - Accesul în aria naturală protejată se face cu mijloace auto, bicicleta sau pe jos.

Accesul cu mijloace auto se face dinspre şoseaua DN1E Braşov-Poiana Braşov-Râşnov, urmând Valea Cetăţii, până la confluenţa ei cu Valea Fundata, unde la kilometrul 19,4 există o parcare modernă special amenajată pentru deservirea ariei naturale protejate.

Din Rasnov pana la confluenta cu valea Fundata sunt 1.6 km iar din Poiana Brasov pana in acelasi punct sunt 6.4 km.

Accesul cu bicicleta şi pe jos se poate face din parcarea amenajată, urmând drumul sau poteca de acces amenajată în lungul văii Fundata sau pe traseele turistice sau tematice dinspre Poiana Braşov, Cetatea Râşnov-Valea Cetăţii, Bisericuţa Păgânilor. Cazarea cea mai apropiată este la Pensiunea Valea Cetăţii, situata la iesirea din Rasnov spre Poiana Brasov la numai un kilometru de pestera.

Peştera Valea Cetatii a fost deschisă pentru prima dată în 1949, când o explozie hidraulică a îndepărtat umplutura care o astupa si producand o imensa viitura pe valea Fundata, bolovanii antrenati de aceasta putand fi si acum vazuti in lungul vaii !

În 1954, un grup de tineri din Râşnov au reuşit să pătrundă în peşteră prin această deschidere.

Margareta Dumitrescu şi Traian Orghidan au realizat primul studiu complex al Peşterii Valea Cetatii în 1958 şi au publicat descrierea şi schiţa peşterii, indicând o lungime a acesteia de 270 m.

În 1981, o echipă a clubului de speologie „Emil Racoviţă” din Bucureşti topografiază 857 m dispuşi pe 36 m denivelare.

În 1988 şi 1989 se mai adaugă 63 m, respectiv 38 m, cu o denivelare de 38,5 m şi o dezvoltare de 958 m. De la aceasta data, pestera a suferit un continuu proces de distrugere, datorat accesului necontrolat a diversilor vizitatori.

Din data de 22.02.2010, aria naturală protejată Peştera Valea Cetăţii a fost atribuită în custodia SC EMS Cave SRL de către Ministerul Mediului şi Pădurilor. De la aceasta data, procesul de deteriorare a formatiunilor ramase neatinse a fost din fericire stopat, incepandu-se demersurile pentru amenajarea pesterii prin folosirea de tehnologie de ultima generatie. Pestera a fost deschisa spre vizitare de catre public in Decembrie 2010 dupa o munca titanica de restaurare si amenajare.

Tarife de intrare (actualizate in 08.12.2015)

Tarif Adulti: 15 RON/persoana
Tarif Copii: 10 RON/persoana
Tarif Grupuri: 12 RON/persoana (adulti)
Tarif Grupuri: 7 RON/persoana (copii)

Program de vizitare:

Vara ( 01 Mai - 30 Septembrie ): 10:00 - 20:00
Iarna (1 Octombrie - 30 Apriliei): 10:00 - 18:00

Vizitarea se face din 30 in 30 de minute incepand cu ora fixa si numai insotiti de ghid.

Participarea la concert se va face pe baza de rezervare prin email la adresa contact@valeacetatii.ro sau telefon: 0728.961.533, 0755.394.609,0753.896.892, 0268.230.109, 0724.345.898, 0726.181.824.

Pretul unui bilet este 40 lei. Concertele vor avea loc doar in cazul in care grupul format pe baza de rezervari va fi de minim 30 de persoane.

Sursa: www.pestera-valeacetatii.ro

Cetatea taraneasca a Rasnovului

Despre Rasnov

Judetul Brasov ii uimeste pe toti cu traditia pastrata de-a lungul veacurilor, cu oamenii blajini si cu tablourile miraculoase de natura pe care le creeaza, spatiile intinse de verdeata si culoarea galbena sau verde a diverselor cereale si plante tehnice. Din aceasta zona face parte si orasul Rasnov. De asemenea un impresionant tablou este creat inca de la inceputul iernii cand totul este imbracat in alb, doar de undeva de departe zarindu-se rui [...]

8
5

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.