Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Casa Vlad Dracul Sighisoara. Prezentare si informatii utile despre Casa Vlad Dracul Sighisoara.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Bulgaria
Ultima rezervare: acum 16 minute la Constantin si Elena

> > > > >

Casa Vlad Dracul Sighisoara

Scor general: 5.0/5 din 1 evaluari

5.0/5
Locul în care s-a născut marele domnitor Vlad Ţepeş, o clădire seculară plină de istorie !!!

Robertcodescu, Ploiesti (09.07.2014)

Este situata vis-a-vis de Casa Venetiana si este considerata a fi o cladire foarte veche, datata aproximativ in secolele XIV-XV.
In aceasta cladire se presupune ca s-a stabilit intre anii 1431-1435, principele Vlad Dracul, fiul lui Mircea cel Batran, domnul Tarii Romanesti .

Vlad Dracul este tatal lui Vlad Tepes despre care la randul lui se presupune ca s-a nascut in 1431. Prin asocierea anului nasterii lui Vlad Tepes cu prezenta tatalui sau in acelasi an la Sighisoara, se presupune ca locul nasterii lui Vlad Tepes este acest burg medieval.
Insa, acest lucru nu este dovedit din puinct de vedere istoric

Vlad Dracul a infiintat la Sighisoara o monetarie unde se batea moneda care a circulat mai intai in Transilvania, si apoi in Tara Romaneasca

Astazi, Casa "Vlad Dracul" adaposteste un restaurant in stil medieval
Casa, in trecut locuinta oficiala, a apartinut primarului sau judelui regal al cetatii.

Turnul cu ceas

Despre Sighisoara

Sighisoara este un oras situat in judetul Mures, in regiunea Transilvania. Localitatea este situata in inima tarii, distantele pana la marile orase nefiind mari. Orasul este printre putinele orase-cetate locuite din Europa, si singurul conservat in cea mai mare parte. Datorita arhitecturii sale remarcabile, a pozitiei dominente si a ambiantei geografice, orasul a fost supranumit inca din secolul al XIX-lea “Perla Transilvaniei”. In [...]

1
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.