Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Casa cu cerb Sighisoara. Prezentare si informatii utile despre Casa cu cerb Sighisoara.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 93 minute la Baile Felix

> > > > >

Casa cu cerb Sighisoara

Casa cu cerb este situata în centrul Cetatii medievale.

Denumirea se datoreaza picturii murale exterioare, reprezentând un cerb în marime naturala, cu capul si trofeul montate pe zid. Este una dintre cele mai vechi cladiri din Cetate si cea mai interesanta din punct de vedere architectonic.

Etajul si mansarda au fost construite in secolele XVII-XVIII. În decursul timpului a suferit numeroase si profunde schimbari, de la locuinta rudimentara din lemn (sec. XIII) la forma complexa definitivata în sec XVII si pastrata pâna astazi. În tot acest timp, Casa cu Cerb a avut destinatia de locuinta. A fost locuita de persoane cu înalte functii administrative, judecatoresti sau clerical/bisericesti. Forma robusta impreuna cu forma ferestrelor dau Casei cu Cerb o nota aparte, fiind una din cele mai frumoase cladiri ale cetatii.

Între anii 1997-2001 a fost complet restaurata. In prezent cladirea functioneaza ca centru cultural, hotel si restaurant.

Turnul cu ceas

Despre Sighisoara

Sighisoara este un oras situat in judetul Mures, in regiunea Transilvania. Localitatea este situata in inima tarii, distantele pana la marile orase nefiind mari. Orasul este printre putinele orase-cetate locuite din Europa, si singurul conservat in cea mai mare parte. Datorita arhitecturii sale remarcabile, a pozitiei dominente si a ambiantei geografice, orasul a fost supranumit inca din secolul al XIX-lea “Perla Transilvaniei”. In [...]

0
0