Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Biserica Mănăstirii Sighisoara. Prezentare si informatii utile despre Biserica Mănăstirii Sighisoara.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 45 minute la Baile Felix

> > > > >

Biserica Mănăstirii Sighisoara

Biserica este un monument de arhitectura in stil gotic. Se gaseste in imediata vecinatate a Turnului cu Ceas. Biserica a apartinut calugarilor dominicani si este mentionata documentar inca din anul 1298. Dimensiunile bisericii ating 44,5 metri lungime si 12,6 metri latime.

In 30 aprilie 1676, biserica a ars in intregime, iar toate piesele de mobilier dateaza din anii de dupa incendiu. Biserica a fost refacuta prin efortul financiar al cetatenilor.

Turnul si clopotul bisericii au fost construite in anul 1677, si au fost captusite cu tabla in anul 1956. In aceasta biserica se afla unul dintre putin altare transilvanene ale barocului timpuriu. Patrimoniul bisericii mai detine, printer altele, 39 de covoare orientale de mare valoare, confectionate in secolel XVi-XVII si o cristelnita de bronz turnata in anul 1440.

O ultima restaurare a bisericii a fost facuta in anul 1982.

Turnul cu ceas

Despre Sighisoara

Sighisoara este un oras situat in judetul Mures, in regiunea Transilvania. Localitatea este situata in inima tarii, distantele pana la marile orase nefiind mari. Orasul este printre putinele orase-cetate locuite din Europa, si singurul conservat in cea mai mare parte. Datorita arhitecturii sale remarcabile, a pozitiei dominente si a ambiantei geografice, orasul a fost supranumit inca din secolul al XIX-lea “Perla Transilvaniei”. In [...]

0
0