Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Poarta Şchei Brasov. Prezentare si informatii utile despre Poarta Şchei Brasov.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 218 minute la Sibiu

> > > > >

Poarta Şchei Brasov

Construita in secolul XIX mai exact in 1827, Poarta Schei a aparut ca o necesitate de a fortifica orasul la vremea respectiva si pentru a facilita accesul scheienilor in Cetatea Brasovului, situata langa Poarta Ecaterinei.

Apare în documente si sub denumirea de “Poarta Valahica” si era situata în capatul strazii Muresenilor. În 1827 pentru a asigura o mai buna circulatie între Cetate si Schei, poarta a fost darâmata dupa ce fusese grav avariata de incendiile din 1689 si 1738. Între 1828-1829 s-a construit actuala Poarta Schei pe strada Nicolae Balcescu. Constructia este în stil classicist si pastraza, în cele patru colturi superioare, inscriptii în limba latina.

In zidurile portii existau opt gauri de tragere pentru turnurile care erau aduse de la Praga.
Poarta Schei are trei arcuri: două mici, pentru pietoni, şi unul mare, central, pentru vehicule.

Turnul Alb

Despre Brasov

Brasov, numit in germana Kronstadt, se afla in inima Romaniei, situat in depresiunea cu acelasi nume, apartine gupei muntoase a Carpatilor Curburii. Oras resedinta de judet, Brasovul este vestit pentru activitatea turistica infloritoare, dar si datorita Festivalului International „Cerbul de Aur”, care avea loc in fiecare an in Piata Sfatului. Orasul Brasov este un melanj de stiluri arhitectonice, avand in vedere vechimea acestuia. D [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.