Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Palatul Casei de Economii şi Consemnaţiuni Bucuresti. Prezentare si informatii utile despre Palatul Casei de Economii şi Consemnaţiuni Bucuresti.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 176 minute la Geoagiu Băi

> > > > >

Palatul Casei de Economii şi Consemnaţiuni Bucuresti

Palatul Casei de Economii şi Consemnaţiuni (denumit iniţial Palatul Casei de Depuneri şi Consemnaţiuni), Sediul central CEC, este o clădire din Bucureşti, situată vizavi de Muzeul Naţional de Istorie pe locul unde altădată se afla mânăstirea "Sfântul Ioan cel Mare", înzestrată cu un han. Datând din secolul al XVI-lea, aşezămintele au fost restaurate de Constantin Brâncoveanu în anii 1702 - 1703 pentru ca, apoi degradându-se să fie demolate în anul 1875.

În anul 1900, după demolarea bisericii s-a ridicat actuala clădire după planurile arhitectului francez Paul Gottereau.
Palatul, construit în stil eclectic se termină cu o cupolă de sticlă şi metal. Intrarea este încununată de un fronton în semicerc sprijinit de câte o pereche de coloane de stil compozit.


Cele patru volume de colţ, decorate cu frontoane şi steme, sunt acoperite de cupole în stil renascentist. O cupolă mult mai mare acoperă holul central al edificiului, în care funcţionează diferite ghişee ale instituţiei.
Decoraţia judicioasă a faţadelor, echilibrul volumelor care îl compun fac din acest palat un interesant monument de arhitectură a oraşului.

Palatul Mogosoaia

Despre Bucuresti

Municipiul Bucuresti este situat in Campia Vlasiei, subunitate a Campiei Romane, si este asezat pe raul Dambovita. Campia Bucurestilor s-a format prin retragerea treptata a lacului cuaternar, ca urmare a miscarii de inaltime a Carpatilor si Subcarpatilor si a intenselor aluvionari, care vor fi acoperite mai tarziu de loess. Capitala Romaniei, este cel mai populat oras, centru industrial si comercial al tarii, iar populatia de aproximativ 2 mili [...]

0
0