Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Biblioteca Centrala Universitara Bucuresti. Prezentare si informatii utile despre Biblioteca Centrala Universitara Bucuresti.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 425 minute la Predeal

> > > > >

Biblioteca Centrala Universitara Bucuresti

Clădirea a fost construită pe locul cumpărat de regele Carol I şi a fost proiectată de arhitectul francez Paul Gottereau. Construcţia clădirii a fost finalizată în 1893 iar în următorii doi ani aşezământul, numit Fundaţia Universitară Carol I, a fost dotat şi amenajat. Inaugurarea a fost făcută de regele Carol I la 14 martie 1895. În 1911, sub conducerea aceluiaşi arhitect, edificiul este extins şi este dat în folosinţă la 9 mai 1914.


Prin Decretul nr. 136, la 12 iulie 1948, Biblioteca Fundaţiei Universitare devine Biblioteca Centrală a Universităţii „C.I. Parhon” din Bucureşti.
În timpul Revoluţiei din 1989, clădirea a fost incendiată şi s-a pierdut fondul bibliotecii alcătuit din cărţi rare. Au fost distruse peste 500.000 de volume, hărţi rare, aproape 3.700 de manuscrise care aparţineau unor persoane marcante ale culturii, printre care Eminescu, Maiorescu, Caragiale, Coşbuc, Blaga, Eliade.


Începând din aprilie 1990, sub egida UNESCO, a început reconstrucţia şi modernizarea bibliotecii.


Exteriorul clădirii a fost restaurat iar la 20 noiembrie 2001 s-a făcut redeschiderea oficială.

Biserica domneasca

Despre Bucuresti

Municipiul Bucuresti este situat in Campia Vlasiei, subunitate a Campiei Romane, si este asezat pe raul Dambovita. Campia Bucurestilor s-a format prin retragerea treptata a lacului cuaternar, ca urmare a miscarii de inaltime a Carpatilor si Subcarpatilor si a intenselor aluvionari, care vor fi acoperite mai tarziu de loess. Capitala Romaniei, este cel mai populat oras, centru industrial si comercial al tarii, iar populatia de aproximativ 2 mili [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.