Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Statuile Giganţii Bucuresti. Prezentare si informatii utile despre Statuile Giganţii Bucuresti.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 204 minute la Baile Olanesti

> > > > >

Statuile Giganţii Bucuresti

Statuile Giganţii sunt 2 statui amplasate în prezent în Parcul Carol I din Bucureşti, pe aleea principală a parcului, în apropierea intrării în parc dinspre Piaţa 11 iunie.


Statuile înalte de 3,5 m, aflate la o distanţă de 50 m una de cealaltă, la capetele opuse ale unei axe perpendiculare pe aleea Centrală a parcului, reprezintă două nuduri de tineri.

Una din ele descrie un bărbat tânăr, având o atitudine încordată şi cu capul aplecat în faţă, cu umărul drept răsucit, mâna stângă o foloseşte drept sprijin, iar cea dreaptă este ţinută la spate; picioarele personajului sunt îndoite.

Cealaltă statuie reprezintă tot un nud de tânăr, cu capul aplecat spre umărul stâng, trunchiul este răsucit şi se sprijină pe mâna stângă, în timp ce mâna dreaptă este ţinută la spate.


Iniţial statuile au fost amplasate în faţa Muzeului Artelor şi a peşterii artificiale din faţa acestuia. Grota era denumită Grota cu Giganţi sau Grota fermecată deoarece era străjuită de un grup statuar format din cei 2 Giganţi şi Frumoasa adormită. Cele 3 statui reprezentau personajele unei legende, conform căreia 2 gemeni, îndrăgostiţi de aceaşi femeie, au fost transformaţi în piatră datorită iubirii neimplinite, persoana iubită este transformată în cascadă. În faţa fostului Palat al Artelor cei doi giganţi erau aşezaţi unul în faţa celuilalt, iar în mijloc, culcată, Frumoasa adormită.


Cele 3 sculpturi au fost realizate de Filip Marin, sculptorul Frumoasei sau Fecioara adormită, şi de Dumitru Paciurea şi Frederic Stork, sculptorii celor doi giganţi. Frumoasa adormită a fost sculptată în marmură, iar cei doi giganţi în piatră de Rusciuk.

Ateneul Român

Despre Bucuresti

Municipiul Bucuresti este situat in Campia Vlasiei, subunitate a Campiei Romane, si este asezat pe raul Dambovita. Campia Bucurestilor s-a format prin retragerea treptata a lacului cuaternar, ca urmare a miscarii de inaltime a Carpatilor si Subcarpatilor si a intenselor aluvionari, care vor fi acoperite mai tarziu de loess. Capitala Romaniei, este cel mai populat oras, centru industrial si comercial al tarii, iar populatia de aproximativ 2 mili [...]

1
0