Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Ghid turistic Dolj. Informatii utile, galerie foto, harta, transportul in comun, sfaturi pentru turisti, etc.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola

> > > Ghid turistic

Ghid turistic judetul Dolj

Asezare

Dolj este un judeţ în regiunea Oltenia din România, aflat în regiunea cea mai mănoasă şi roditoare a Câmpiei Dunării şi a Olteniei, într-o zonă ce a oferit, de-a lungul timpului, condiţii de climă şi mai ales sol, dintre cele mai prielnice.

Atractii turistice

Rezervaţii naturale şi monumente ale naturii:

  •  Pădurea Ciurumela de la Poiana Mare - Este o rezervatie forestiera, cu salcâmi bătrâni, apreciată pentru conţinutul lemnos şi dimensiunile arborilor, unici în Europa. Rezervaţia forestieră se află pe partea dreaptă a drumului naţional Calafat – Bechet – Cernavodă, la circa 5 km de comuna Poiana Mare. Pădurea de salcâm care formează rezervaţia are o vechime de peste 90 de ani şi se întinde pe o suprafaţă de 8 ha. 
  • Punctul fosilifer Bucovăţ - În comuna Bucovăţ se întinde pe o suprafaţă de 4 ha, un important punct fosilifer, cu o bogată faună fosilă de cochilii de moluşte, care datează din Paleolitic, descoperit în anul 1949. Datorită cercetărilor şi studiilor publicate despre fauna fosiliferă de moluşte existentă aici, zona este ocrotită de lege. 
  • Rezervaţia ornitologică de la Ciupercenii Noi (la sud de Calafat) - În apropiere de comuna Ciupercenii Noi se întinde pe o suprafaţă de 500 ha un colţ de luncă care a fost declarată rezervaţie ornitologică în anul 1971. Aici traiesc peste 140 de specii de păsări, unele rare, printre care se numără barza neagră, egreta mică, raţa pestriţă, lişiţa, codobatura albă, stârcul roşu etc. Este singurul loc din lunca Dunarii care a rămas neîndiguit. 
  • Rezervaţia de bujori sălbatici de la Pleniţa - Este unică în Romania. 
  • Păduri - Zona Doljului este presarată cu numeroase păduri cum sunt cele de la Coşoveni (o zonă de vanatoare de căpriori şi fazani la 10 km de Craiova pe DN 6), Radovan (la 30 km de Craiova) sau de la Branişte (cu stejar brumăriu). 
  • Parcul Nicoale Romanescu din Craiova - Realizat după planurile arhitectului francez E.Redont între anii 1900 – 1903, este unul dintre cele mai mari parcuri din ţară (cu o suprafaţă de 90 ha). Aici au fost amenajate sere, un lac cu insule, statui şi un frumos pod suspendat.

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.