Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Ghid turistic Clisura Dunării. Informatii utile despre Clisura Dunării. Obiective turistice, cazare, impresii si pareri turisti.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola

Ghid turistic Clisura Dunării

Clisura Dunării (sârbă Banatska Klisura, Банатска Клисура) este o regiune geografică situată de-a lungul malului nordic al Dunării, în sudul Banatului. Regiunea este limitată de râul Nera la vest şi de Cazanele Dunării la est.

Localităţi

Cele mai mari aşezări din Clisura Dunării sunt municipiul Orşova şi oraşul Moldova Nouă. Tot din Clisura Dunării fac parte şi comunele Socol, Pojejena, Coronini, Gârnic, Sicheviţa, Berzasca din judeţul Caraş-Severin, precum şi Sviniţa, Dubova, Eşelniţa, Iloviţa şi Brezniţa-Ocol din judeţul Mehedinţi.

Populaţia

Regiunea este locuită de români şi de sârbi, unele localităţi având o majoritate sârbă. Aceştia sunt majoritari în Socol, Pojejena şi Sviniţa. Mai există şi o comunitate de cehi, mai ales în jurul localităţii Gârnic,mai precis in localitatile Bigar si Eibenthal.Un numar important de germani putem intilni si in Orsova.

Istoric

Istoric, regiunea a aparţiunt Frontierei militare bănăţene şi era împărţită în sectorul "vlahilor" (români) şi cel al ilirilor (sârbi).

Sursa: Wikipedia, enciclopedia liberă

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.