Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Restaurant Butoiul Sasului Brasov. Prezentare si informatii utile despre Restaurant Butoiul Sasului Brasov.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 809 minute la Baile Felix

> > > > >

Restaurant Butoiul Sasului Brasov

BUTOIUL SASULUI activeaza într-o cladire veche si nobila, construita pe fostele ziduri ale burgului, pe cea mai veche strada comerciala a orasului Coroanei, strada Vamii, actualmente str. Republicii, cladire cu arhitectura specifica, medievala, la nr. 55, într-o fosta crama, un restaurant cu specific sasesc si ardelenesc. 

La fel de vechi sunt retetele dupa care se pregatesc specialitatile casei, servite pe talere de lemn, retete traditionale sasesti, retete originale, de la matusa Eliza, bunicul Matei si unchiul Johan, care sunt transmise din tata-n fiu, din mama-n fiica & nepoata (toti - mari gospodari, toate - bucatarese excelente, evident). Toate preparatele folosite la BUTOIUL SASULUI sunt naturale, fiind crescute – cu dragoste - în gradina proprie, la tara, aduse de la un producator autentic. Managerul, domnul Paul, este un sas plin de farmec, umor si întelepciune, un profesionist în tot ce face si un povestitor deosebit. „Butoiul Sasului” în general respecta bucataria germano-saseasca, cele mai cerute specialitati fiind platoul sasesc de ciolan si coastele la gratar. Ciolanul sasesc (cu fasole si varza) e întreg, tinut în condimente, copt în cuptor si are o crusta.

Meniul este foarte bogat si original, pe lînga specialitatile traditionale sasesti, servite la gratar sau la frigare, domnul Paul facând rost de cele mai fine si rare delicatese, cum ar fi, de exemplu, trufele. Trufele nu sunt... ciocolate (cum v-ati gândit), ci niste ciuperci speciale, care cresc (6-7 ani) sub pamânt, în paduri de stejari sau aluni si care-s cautate cu câini si porci speciali. Trufele (albe, negre sau rosii) au acelasi miros cu gustul, acelasi gust cu mirosul. Ele de obicei se rad peste preparat sau se taie subtire-subtire. La servirea mesei amfitrionii ofera o afinata facuta acasa si daca buna dispozitie trebuie întretinuta în continuare poate veni si vinul casei, un vin din podgoria Târnavenilor cu totul si cu totul special.

Daca intrati o data la BUTOIUL SASULUI (si aveti norocul sa-l întâlniti acolo si pe domnul Paul) riscati sa deveniti clienti fideli, iar BUTOIUL SASULUI sa devina locatia dumneavoastra preferata, ideala si pentru întrunirile de afaceri, dar si pentru o întâlnire cu prietenii, vechi si noi, mai ales daca ne amintim si de sasul de peste Prut care cânta atât de frumos la pianul din restaurant. Specialitati: PLATOU DE COASTA CU CIOLAN; GARNITURA TARANEASCA; TRUFE; DESERT (dupa o reteta originala a unei matusi sasoaice. O combinatie oiriginala între pepene galben, piersici si portocale cu înghetata).