0729310088
rezervari@viaromania.eu
EUR
EUR
EURO
RON
RON
Toggle navigation
MENIU
Quick-Sell Logo
Litoralul Romanesc
(current)
Statiuni Balneare
(current)
Early Booking 2025
Grecia
Turcia
Spania
Egipt
Tunisia
Emiratele Arabe Unite
Bulgaria
Cipru
Portugalia
Circuite
Circuit avion
Circuit autocar
Destinatii Exotice
(current)
Blog
(current)
Piete de Craciun
Piete de Craciun - Transport Autocar
Piete de Craciun - Transport Avion
Contact
0368 003 400
rezervari@viaromania.eu
0729310088
EUR
EUR
Euro
RON
Lei
Contul meu
Creeaza cont
Autentificare
Romania
Toate locatiile
Circuit 6 zile-Maramures, Banat, Oltenia
Localitate plecare
Circuit 6 zile-Maramures, Banat, Oltenia
Share
descarca
pdf
Toate Locatiile Romania
Tichete de vacanta
Pentru vacantele in Romania acceptam plata cu tichete de vacanta
Detalii
Servicii incluse
Ziua 1
Ziua 1. BUCURESTI - BRASOV - SIGHISOARA - TARGU MURES - cca 360km Intalnire la ora 05.30 la intrarea in Parcul Carol, plecare ora 06.00 pe traseul Bucuresti - Brasov - Sighisoara - Sibiu.Prima oprire o facem in Brasov unde vom vizita Biserica Sf. Nicolae si Prima Scoala Romaneasca. Atestata documentar la anul 1292, amintita de bula papala la 1399, Biserica Sf. Nicolae se construiete in piatra incepand cu anul 1495 prin aportul ctitoricesc al voievozilor de peste muni (Vlad Calugarul, Neagoe Basarab, Mihai Viteazul, Petru Cercel, Aron Voda, Gheorghe tefan .a.), adaugandu-i-se ulterior alte trei paraclise de slujba. Prin valoroii ei slujitori, protopopi i preoi carturari, biserica slujete din plin focarul de cultura din Scheii Braovului, patronand coala, tiparul i scrierea carilor romaneti. coala romaneasca - zidita in anul 1495, recladita la 1760. Ne continuam drumul spre Sighisoara, unde ne vom plimba si vom admira Cetatea Medievala, cea mai bine pastrata cetate oraseneasca din Transilvania i totodata cea mai mare cetate medievala din Europa locuita fara intrerupere, inregistrata in patrimoniul UNESCO, istoria ei scrisa incepand abia in anul 1280, cand apare mentionata intr-un document cu numele Castrum Sex.Continuam cu Targu Mures si vizitam Cetatea Medievala, construita in perioada 1602-1652, in forma pentagonala, Casa Memoriala Avram Iancu, din secolul al XVIII-lea, Palatul Toldalagi situat in Piata Trandafirilor, fiind una dintre cele mai insemnate monumente ale orasului datand din secolul al XVIII-lea. A fost construit in stil baroc intre anii 1759-1772 de contele Laszlo Toldalagi, Palatul Apollo, construit in perioada 1804-1820, la ordinul lui Teleki Samuel. Cazare in zona Targu Mures.
Ziua 2
Ziua 2. ROHIA - TARGU LAPUS - LEUD - SIGHETU MARMATIEI - SAPANTA - NEGRESTI OAS - cca 370km Servim micul dejun si pornim pe Valea Lapusului, zona de o frumusete si o identitate cu totul aparte si care adaposteste biserici din lemn, aflate in patrimoniul UNESCO. In total, intreaga zona numara 28 Biserici-Muzeu din lemn. Vizitam si noi Manastirea din Rohia, cunoscuta si sub numele Manastirea Sfanta Ana de la Rohia, si care a fost construita intre anii 1923 - 1925, se afla in mijlocul unui codru de stejar si fag. Biblioteca manastirii, insumand peste 40.000 de tomuri, tezaurizeaza valori deosebite. Continuam cu Targu Lapus, cunoscut in regiune si dupa numele sau vechi Lapusu Unguresc, orasul este atestat documentar din anul 1291. Cheile Lapuului sunt un defileu epigenetic considerat unicat in Romania, atat din punct de vedere al dimensiunii, dar i al rocilor in care s-a dezvoltat. Ne indreptam catre localitatea Leud si vizitam Biserica de lemn Nasterea Maicii Domnului, pentru datarea acesteia a fost adeseori mentionat anul 1364. In podul bisericii a fost gasit in anul 1921 Codicele de la Leud sau Zbornicul de la Leud, document ce a iscat polemici fiind considerat de unii istorici prima scriere romaneasca. Pornim apoi spre Sighetu Marmatiei, unde ne oprim pentru o pauza, dupa care ajungem in Sapanta pentru vizita la celebrul Cimitir Vesel, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Maramures si chiar si din tara, locul despre care se spune ca este unul in care se rade in fata mortii. Peste 850 de cruci vesele sunt prezente in curtea bisericii, iar primele au aparut in anul 1935. Cimitirul Vesel este un loc unic in lume. Nu sunt multe popoare care sa obisnuiasca sa ia moartea in ras. Maramuresenii, in schimb, o fac inca din cele mai vechi timpuri. Cazare in zona Negresti Oas.
Ziua 3
Ziua 3. GRADINA ZMEILOR - STRAMBA - ALMASU - CLUJ - TURDA - cca 280km Mic dejun. Ne imbarcam si plecam sa vizitam Gradina Zmeilor este o rezervaie naturala protejata, de tip geologic si peisagistic, ce se intinde pe o suprafaa de aproximativ trei hectare, este unica in lume i impresioneaza prin aspectul i complexitatea formelor acestor stanci. Ansamblu neregulat de stanci poarta numele de: Fata Catanii, Zmeul si Zmeoaica, Mosu, Calugarii, Capitanul, Soldatii, Eva, Dorobantul, Degetelul, Sfinxul, cu forme bizare (turnuri, ciuperci, ace, abrupturi stancoase). Ne indreptam apoi si vizitam Manastirea Stramba, una dintre manastirile ortodoxe vechi ale Transilvaniei, infiintata dupa unele femeie bogata, dar bolnava stramba si schiopa care a lasat mostenire locul bisericii. Plecam mai departe si admiram Cetatea Almasului, candva una dintre cele mai puternice cetati medievale din Transilvania, dominand istoria locului in care a fost ridicata. Si, in vremurile acelea ale Evului Mediu, cetatea, tocmai pentru ca era puternica, a fost in mijlocul evenimentelor, atragand, ca un magnet, ostile celor care au incercat sa o cucereasca. Ne deplasam la Cluj, unde vom face un tur pietonal sa admiram Catedrala Greco-Catolica Sf.Iosif, Palatul Banffy, Biserica Evanghelica, Oprea si Teatrul National, Biserica Unitariana, si alte cladiri istorice, deosebit de valoroase care inconjoara Parcul Operei. Dupa o pauza binemeritata si o cafea, pornim mai departe spre Turda pentru cazare.
Ziua 4
Ziua 4. VARTOP - CHISCAU - DEVA - cca 330km Servim micul dejun si ne grabim sa vizitam Salina din Turda, unde descoperim un loc unic in lume, una dintre cele mai spectaculoase bogatii naturale subterane. Grandioasa, spectaculoasa, ca un tarm de poveste ! Ne incarcam cu energii bune intr-o sursa naturala de sanatate si pornim catre una dintre cele mai frumoase zone turistice din Romania - Parcul Natural Apuseni. Zona a fost vizitata si studiata inca de pe vremea Imperiului Austro-Ungar, continuand sa surprinda calatorul cu peisaje de vis, trasee pline de aventura si obiective turistice unice si valoroase. In octombrie 2009, Parcul Natural Apuseni a fost premiat ca destinatie turistica de excelenta in cadrul Galei Premiilor EDEN (European Destinations of Excellence) de la Bruxelles. Trecem printr-un peisaj de film, un decor natural spectaculos si ne indreptam spre Vartop, una dintre cele mai frumoase statiuni turistice din Apuseni, servim o cafea si plecam sa vizitam Pestera Ursilor. Aceasta impresionanta pestera are 1, 5 kilometri si se afla la o altitudine de 482 de metri. Ea a fost descoperita accidental in anul 1975,in urma exploatarilor miniere locale, in cadrul unei dinamitari si este formata din 4 galerii principale: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racovia, Galeria Lumanarilor i Galeria tiinifica. In cele 3 galerii principale, vom putea descoperi ramasitele ursului de caverna si diverse formatiuni naturale impresionante. Plecam mai departe spre Deva, unde vizitam Cetatea, ale carei prime atestari dateaza din secolul al XIII-lea, fiind aleasa a fi resedinta voievodala a Transilvaniei, datorita pozitionarii strategice si constructiilor de care dispunea. Adevarata valoare militara a cetatii, a iesit insa evidenta in decursul secolului al XVII-lea, cand in urma cuceririlor turcesti din Transilvania, Cetatea Deva a ramas singura neocupata. Cazare in zona Deva.
Ziua 5
Ziua 5. HUNEDOARA - HATEG - SARMIZEGETUSA - CARANSEBES - ORAVITA - RUDARIA - BAILE HERCULANE - cca 360km Micul dejun. Pornim de dimineata catre Hunedoara si vizitam Castelul Corvinilor, resedinta celui mai stralucit rege al Ungariei medievale, Matia Corvin. Monumentul are un farmec aparte datorat stilurilor de construcie diverse, a prezenei unor inovaii in plan militar i civil, precum i vieii tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani. Plecam mai departe si ne oprim sa vizitam capitala Daciei romane, Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa. Zidurile cetatii (intra muros) cuprindeau in interior si aparau un oras cu o intindere pe 33 de hectare. Pe alte aproximativ 80 de hectare, in exteriorul zidurilor, romanii au ridicat case si monumente publice, dar si morminte. Orasul era locuit de aproximativ 30.000 de persoane. Metropola i oamenii sai de afaceri deineau i controlau, spun istoricii, comerul de la Dunare, agricultura din Valea Mureului, dar si veniturile consistente ale minelor de aur Apuseni. Continuam traseul pana la Oravita. In masura in care ne incadram in timp, facem o plimbare cu Mocanita de la Oravita la Anina, pe cea mai veche cale ferata din Sud-Estul Europei - 14 tuneluri, 10 viaducte, taieturi in munte pe o lungime de 21 de kilometri. Linia facea parte din Drumul carbunelui Anina-Oravia-Bazia. Iniial s-a construit drumul Oravia - Anina (1847) pentru transportul carbunelui cu caruele trase de cai. Ne intoarcem la Oravita si ne oprim pentru a vizita o bijuterie a Banatului in stil baroc - Teatrul Vechi Mihai Eminescu. Cladirea a fost ridicata in anul 1816, dupa modelul unui teatru celebru in acele vremuri din Viena, Burgtheater.(azi nu mai exista) Primul spectacol s-a jucat pe aceasta scena la 5 octombrie 1817, asistand la aceasta reprezentatie insusi Imparatul Francisc I al Austriei si Imparateasa Carolina Augusta. De altfel, poetul Mihai Eminescu a fost pe aceasta scena, ca sufleor, cu trupa Mihail Pascaly, in anul 1868. Si marele compozitor George Enescu a tinut aici un concert, la 5 noiembrie 1931. Continuam cu o plimbare cu Mocanita Dupa pauza de cafea, ne imbarcam si continuam cu o plimbare pana la Rudaria, sa admiram Morile de Apa, unice in Europa, incluse in patrimoniul mondial UNESCO si vizitate in fiecare an de cateva mii de turiti. Aici se afla 22 de mori de apa cu ciutura, toate fiind funcionale. Acestea sunt in proprietatea catorva familii din comuna i macina faina de peste un secol. Morile poarta numele constructorului, al locului in care sunt amplasate sau al unei familii-ef, precum Indaratnica de la perete, sau Moara din arina. Cazare la Baile Herculane.
Ziua 6
Ziua 6. ORSOVA - CAZANELE DUNARII - DROBETA TURNU SEVERIN - CRAIOVA - PITESTI - BUCURESTI - cca 410km Servim micul dejun si plecam spre Orsova, unde ne vom imbarca pe un vas pentru a ne bucura de o frumoasa croaziera la Cazanele Dunarii. Vom putea admira Tabula Traiana(placa memoriala ridicata de imparatul Traian in cinstea victoriei Imperiului Roman asupra regatului dac in urma celui de-al Doilea Razboi Daco-Roman (105 - 106) si Chipul lui Decebal (basorelief inalt de 55 m, sculptat intr-o stanca de catre sculptorul Florin Cotarcea), Manastirea Mraconia, situata in golful cu acelasi nume, supranumita si manastirea de sub apa, sau locul de sub cerul lui Dumnezeu. Ctitorita in anul 1523 de banul Severinului, Nicolae Garlisteanu, manastirea este una de maici si se spune ca rugaciunile care se fac aici, poarta noroc credinciosilor tot anul. Totul datorita trifoiului cu patru foi sub care se vad ruinele vechii biserici atunci cand Dunarea scade. Plecam mai departe spre Cetatea Severinului, unde vedem ruinele cetatii este un ansamblu de monumente istorice, ce cuprindeau formatiunea feudal-militara Banatul de Severin, constriuita in anul 1230 de catre unguri, in vederea apararii trecatorii Portile de Fier impotriva bulgarilor. Urmeaza, Castrul Roman, impreuna cu Piciorul Podului lui Traian, monumente care au fost construite de catre Apolodor din Damasc, in perioada dintre razboaiele lui Traian impotriva lui Decebal. Scopul podului era de a facilita transportul trupelor romane conduse de Traian si a proviziilor necesare celei de-a doua campanii militare de cucerire a Daciei, iar Castrul Roman a fost un important centru militar si politic din care se vad si astazi patru porti laterale, cazarmi, si, in centru, cladirea pretorului unde a poposit chiar imparatul Traian. Aceste locuri sunt pline de istorie si au o valoare imensa, fiind printre singurele punti de legatura cu stilul de viata si de organizare al acelor vremuri. Admiram si Castelul de Apa, edificiu istoric, construit in stil medieval, un simbol al frumosului ora de la Dunare, ridicat dupa proiectul inginerului Elie Radu. Continuam drumul si ne vom opri in Craiova, unde facemn un popas sa vizitam Catedrala Mitropolitana Sf. Mare Mucenic Dimitrie, care inca de la inceputurile ei a fost biserica cea mai de seama, fiind cetate de aparare, scoala pentru copii dornici sa invete psaltirea in vremurile de pace, locas de rugaciune pentru capeteniii si marele ban al cetatii. Cei mai multi istorici considera ca primul ctitor al acestei biserici ar fi Banul Barbu Craiovescu, care avea in proprietate mosia si satul Craiova, inainte de anul 1500. Facem o plimbare prin Parcul N. P. Romanescu, cel mai mare parc natural din estul Europei si unul dintre cele mai reprezentative monumente de arta peisagera din Romania. Ca intindere are aproximativ 90 de ha, zonele verzi, aleile i zonele impadurite, conferindu-i statutul de cea mai mare zona verde urbana din Romania.A fost inaugurat in 1903 in prezena Regelui Carol I.Parcul a fost realizat in stil romantic, o sinteza a arhitecturii i picturii peisagere, iar arhitectul peisager Edouard Redont a dus proiectul viitorului Parc Romanescu la Expoziia Internaionala de la Paris (1900), iar proiectul a fost premiat cu Medalia de Aur. Servim o cafea si plecam spre Bucuresti, unde vom ajunge seara tarziu, in functie de trafic.
vezi mai multe
Camera Dubla
Transport Autocar iri travel Bucuresti - Deva
Transport Autocar iri travel Deva - Bucuresti
vezi mai multe
Alege localitatea de plecare
Va rugam sa selectati localitatea de plecare!
Adjud
Bacau
Barlad
Braila
Brasov
Bucuresti
Buzau
Campina
Cluj Napoca
Constanta
Craiova
Fagaras
Focsani
Galati
Iasi
Medgidia
Medias
Miercurea-Ciuc
Piatra Neamt
Pitesti
Ploiesti
Ramnicu Sarat
Ramnicu Valcea
Roman
Sfantu Gheorghe
Sibiu
Sighisoara
Sinaia
Slatina
Slobozia
Targoviste
Targu Mures
Tulcea
Vaslui
Se incarca pagina...
Va rugam asteptati!
Cautam...
Va rugam asteptati!
Solicita
oferta