Ziua 1
ROMANIA - BUDAPESTA Plecare din Baia Mare (ora 04:00) - Satu Mare (ora 05:00) Traversam nordul Ungariei cu pause pe traseu. Ajungem la Budapesta. Tur panoramic cu autocarul prin orasul cunoscut sub numele de Perla Dunarii la obiectivele: Piata Eroilor, cu Monumentul Millenium, Bd Andrassy, Opera de Stat, Biserica Sf. Stefan, Parlamentul Ungariei, malurile Dunarii, Podul cu lanturi, Podul Elisabeta, apoi admiram Monumentul Gellert si vizitam Cetatea Buda cu Palatul Regal, Poarta Leilor, Biserica Matyas, bastionul Pescarilor. Pauza pentru a ne delecta cu superba panorama care se deschide asupra Budapestei . Pauza de cumparaturi Pandorf.( cca 3 ore) Cazare zona Viena hotel 3*.

Ziua 2
VIENA -ORASUL VALSULUI ... Dupa micul dejun vom avea timp liber pentru cumparaturi in SCS (Wien Shopping City Sud) - cel mai mare centru comercial din Europa Centrala si de Est cu o suprafata de peste 800.000 mp. aflat la 10 km de Viena. Aici puteti gasi peste 350 de magazine si aproape orice ati putea cauta sa cumparati. Revenim in Viena, la ora 14:00. Capitala ce a cunoscut splendoarea si fastul imperiului habsburgic, este acum mai stralucitoare ca niciodata, gatita aidoma unei printese in asteptarea Craciunului. Mii de luminite si brazi impodobiti vor acompania pasii nostrii in periplul vienez. Incepem vizitele pe Ringul Vienez la obiectivele: cladirea Observatorului Astronomic Urania, parcul orasului cu statuia renumitului Johann Strauss, Muzeul de Istoria Artelor si Muzeul de Stiinte Naturale, Piata Maria Tereza. De aici, suntem doar la cativa pasi de Curtea Imperiala Hofburg cu: Piata Eroilor, Curtea Noua, Curtea Veche, Apartamentele imperiale si Muzeul Sisi (optional, vizita in interior), Biserica slujbelor imperiale Augustinerkirche, Scoala Spaniola de echitatie si Muzeul Lipitanilor. Intram apoi in atmosfera de sarbatoare a targului de Craciun care se desfasoara in piata din fata Primariei. Seara, reunirea grupului, cazare hotel 3* in zona Viena.

Ziua 3
PE URMELE MARILOR IMPARATI Mic dejun. Vizita la Schoenbrunn, celebrul castel baroc, resedinta de vara a kaiserilor si a sotiilor acestora, edificiu ce poarta amprenta Mariei Tereza, a Imparatului Franz Josef si a sotiei lui, celebra Sisi... Se viziteaza: interiorul palatului cu apartamentele imperiale, Sala tronului, Marea sala a balului, etc, apoi curtea interioara si cea exterioara, in care este organizat un alt Targ de Craciun specific al Vienei, Gradina Zoologica (Optional), minunata Gloriette, Fantana lui Neptun, etc. Ne luam bun ramas de la Viena magica si ne imbarcam pentru intoarcerea spre tara. Oprire optionala pentru pranz in Ungaria. Sosire in tara in cursul serii, in functie de trafic si formalitatile vamale.


Intra in atmosfera de poveste a capitalelor regale, imbracate in straie de sarbatoare. Sclipiri de argint, povesti cu printese si palate fastuoase te vor fermeca in acestse orase, centre ale unor imperii!

TARIFUL INCLUDE:
-transport cu autocar modern;
-2 nopti cazare cu mic dejun, hotel 3* zona Viena
-vizite ghidate; ghid autorizat de Ministerul Turismului;

TARIFUL NU INCLUDE:
-asigurarea medicala de calatorie;
-Taxa de oras sau de statiune
-toate vizitele si opririle opeeionale, intrari la muzee sau alte obiective turistice;
-Palatul Schonbrunn -cca. 14 euro/pers.- turul mic si 20 euro/pers. - turul mare
-Palatul Hofburg - 17 euro/pers.
-Biserica Sf. Stefan - gratuit
-Muzeul de stiinte al Naturii - 10 euro/pers.  si Muzeul de Istorie a Artei -10 euro/pers., gratuit elevi


ACTE NECESARE:
-pasaport valabil  6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;
-copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

CONDITII DE RETRAGERE:
-20% din preeeul pachetului, daca renuneearea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice eenainte de data plecarii;
-50% din preeeul pachetului, daca renuneearea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice eenainte de data plecarii;
-80% din preeeul pachetului, daca renuneearea se face een intervalul 9-4 zile eenainte de data plecarii;
-100% din preeeul pachetului, daca renuneearea se face eentr-un interval mai mic sau egal cu 3 zile eenaintea plecarii.


OBSERVATII:
-Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
-Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.
-Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
-Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.
-Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.
-Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
-Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
-Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
-turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.
-Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.
-turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
-Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Baia Mare - Viena
Transport Autocar Viena - Baia Mare

vezi mai multe

Calatoreste in {destination_country_name} {destination_region_name}, cu Viaromania, plecari cu avionul 2023!

Solicita oferta